actieve-zomervakantie-fittner-touch-go-massage-gun
Blogs

Actieve zomervakantie? Neem een massage gun mee!

Geschreven door: U-Sport

Ga jij deze zomer de zon opzoeken, maar ben je ook van plan om actief te blijven? Stop dan een massage gun in je koffer! De Fittner Touch & Go van U-Sport is een compact en licht massageapparaat dat je gemakkelijk mee kan nemen op reis. De trillingen van de massage gun stimuleren de bloedcirculatie in het lichaam, waardoor je lichaam sneller herstelt na een activiteit, je bewegingsbereik wordt verbeterd en spierpijn wordt verlicht. Benieuwd wat de Fittner Touch & Go voor jou kan betekenen? In deze blog vertellen we je meer over de voordelen, werking en mogelijkheden van dit massageapparaat!

Werking van een massage gun

Massage guns bootsen de werking van een deep tissue massage na. Dit is een massage met veel en diepe druk. De druk op de spieren wordt gecreëerd door de trillende en kloppende bewegingen die het apparaat maakt. Deze bewegingen zorgen ervoor dat stijf spierweefsel weer soepel wordt en spierspanning wordt verlicht. De Fittner Touch & Go is ook erg effectief bij de behandeling van triggerpoints. Triggerpoints zijn bundeltjes spierweefsel die aan elkaar plakken. Het spierweefsel beweegt dan niet meer soepel in en uit elkaar, wat spierknopen veroorzaakt. De Fittner Touch & Go geeft ritmische trillingen af die diep in het bindweefsel komen, waardoor de bloedsomloop wordt verbeterd. Zo ontspant de spier en wordt de pijn rondom een triggerpoint verlicht.

Onderzoekers beweren dat, op het gebied van lichaamsherstel, 60 minuten gebruik van een massage gun gelijk staat aan 7 uur diepe slaap.
actieve-zomervakantie-massage-gun-reis-koffer-fittner
De Fittner Touch & Go komt in een compact koffertje.

De Fittner Touch & Go kan ingezet worden om stijve spieren en spierpijn na het sporten te verminderen, maar ook om te revalideren na blessure of letsel. De gun wordt ook vaak gebruikt door mensen die last hebben van stress en/of slaapproblemen. Massage guns waren al populair bij topsporters, fysiotherapeuten en sportverzorgers, maar tegenwoordig worden ze ook steeds meer door amateursporters gebruikt. Onderzoekers stellen dat, als het gaat om herstel van het lichaam, 60 minuten gebruik van een massage gun gelijk staat aan 7 uur diepe slaap. Behalve het bevorderen van herstel, heeft de Fittner Touch & Go meer voordelen, afhankelijk van wanneer en met welk doel je de massage gun gebruikt.

De Fittner Touch & Go kun je gebruiken:

 • Voor het sporten, om je spieren op te warmen en de kans op blessures te minimaliseren;
 • Tijdens het sporten, om spierspanningen tegen te gaan;
 • Na het sporten, voor sneller spierherstel, betere mobiliteit en meer comfort.

Voordelen massage gun

Een massage met de Fittner Touch & Go:

 • Bevordert spieropbouw;
 • Zorgt voor sneller herstel na een training, zodat spierpijn en stijve spieren worden vermindert;
 • Ontspant het lichaam, waardoor slaapritme en mobiliteit worden verbeterd;
 • Maakt spierweefsel soepeler;
 • Versnelt het herstelproces van blessures, en kan ze zelfs voorkomen.
 • Vergroot het bewegingsbereik, zodat je beter kunt presteren.

Door het compacte formaat van de Fittner Touch & Go past hij gemakkelijk in je tas of koffer. Zo kun je ‘m altijd en overal gebruiken. Handig voor als je graag actief bent op vakantie, zo heb jij altijd een masseur bij de hand!

Hoe gebruik je een massage gun?

Maar hoe gebruik je nu precies zo’n massage gun? Hieronder leggen we het je uit. Zolang je je eigen pijngrens in de gaten houdt, is het apparaat veilig om te gebruiken.

 1. Plaats de Fittner Touch & Go op het lichaamsdeel dat je wilt masseren. Zet geen druk op het massageapparaat.
 2. Laat de gun rustig op het lichaamsdeel trillen.
 3. Beweeg de Fittner langzaam op pijnlijke en/of stijve spieren.
 4. Als je op een trigger point stuit, laat het apparaat dan voor een paar seconden op de spierknoop rusten. Je hoeft geen extra druk toe te voegen.
 5. Blijf rustig in- en uitademen. Je voelt dan de pijnlijke spieren geleidelijk ontspannen.

Dit zijn de basis handvaten voor het gebruiken van een massageapparaat. Afhankelijk van je doel, zijn er verschillende manieren waarop je de Fittner Touch & Go kan gebruiken.

kimberley-bos-massage-gun-fittner-touch-go
Kimberley Bos herstelt met de Fittner Touch & Go na een training.

Verschillende doelen voor het gebruik van de Fittner Touch & Go:

 • Wil je de Fittner voor de training gebruiken om je spieren te activeren? Gebruik het apparaat voor je work-out op de spieren die je wilt gaan trainen, zo’n 30 seconden per spiergroep.
 • Als je het massageapparaat tijdens de training wil gebruiken om spierspanningen tegen te gaan en spierherstel te versnellen, neem dan tussen sets de tijd om de Fittner te gebruiken op de spiergroepen die je traint. Doe dit zo’n 30 seconden per spiergroep.
 • Wanneer je de Fittner gebruikt na de training om herstel te versnellen, gebruik het apparaat dan direct na de training voor een paar minuten op de spieren waarvan je denkt dat ze later stijf gaan worden of pijn gaan doen. Laat het apparaat langzaam over de spieren bewegen, maximaal twee minuten per spiergroep.
 • Heb je na het sporten last van spierpijn of stijve spieren? Zet de Fittner gedurende twee minuten op de pijnlijke spieren.
 • Wil je de Fittner gebruiken om je slaapritme te verbeteren en/of stress te verminderen? Gebruik het apparaat op de volgende spiergroepen: nek, armen, schouders, benen en buik. Gebruik de gun twee minuten per spiergroep.
 • Wanneer je de Fittner wilt gebruiken om herstel van een letsel of blessure te bevorderen, raadpleeg eerst een arts. Doe dit ook als je het massageapparaat wilt gebruiken als je zwanger bent.

Waarom de Fittner Touch & Go?

Het is je nu vast wel duidelijk dat een massage gun je hersteltijd tussen trainingen verkort, en zo voor betere prestaties kan zorgen. Als je vaak last hebt van stijve en/of pijnlijke spieren na het sporten, kan een massage met de Fittner Touch & Go een goede uitkomst voor je zijn om de pijn te verlichten. Met de Fittner kun je namelijk heel specifiek pijnpunten en probleemzones aanpakken. De Fittner Touch & Go heeft vier verschillende snelheidsniveaus waarmee je jezelf een diepe vibratiemassage kan geven. De snelheidsniveaus zijn: 900 RPM – 1800 RPM – 2500 RPM – 3200 RPM. RPM staat voor Revolutions per minute, ofwel het aantal stoten per minuut. Dus, hoe hoger de RPM, hoe hoger de intensiviteit van de massage. De Fittner Touch & Go wordt geleverd met vier afneembare opzetstukken:

 • Rond opzetstuk. Geschikt voor spier- en ontspanningsmassages van grote spiergroepen
 • Spinaal opzetstuk. Geschikt voor massages rondom de ruggengraad / wervelkolom.
 • Kogelvormig opzetstuk. Geschikt voor massage van spierknopen. Gebruik dit opzetstuk niet langer dan 15 seconden op een triggerpoint
 • Plat opzetstuk. Geschikt voor spier- en ontspanningsmassage van het hele lichaam.

Verder heeft de Fittner Touch & Go een LCD display, een 2500 mAh batterij (batterijduur: tot 16 uur) en een beschermcase.

Met de Fittner Touch & Go kun je heel specifiek pijnpunten en probleemzones aanpakken.

Welke massage gun past het best bij jou?

Na het lezen van de voordelen van een massage gun verbaast het je waarschijnlijk niet dat het apparaat razend populair is onder sporters. Wil je zelf ook graag een massage gun aanschaffen? De Fittner Touch & Go is een pocketformaat, waardoor je hem gemakkelijk meeneemt op reis of naar de sportschool. Met dit compacte en effectieve massageapparaat behandel jij je spieren heel gericht voor ontspanning en herstel. De Fittner Touch & Go kan ook waardevol zijn voor sportverzorgers, sportmasseurs en fysiotherapeuten, als massage-hulpmiddel en aanvulling op hun professionele behandeling.

Abonneer je hier in op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de prestaties van onze ambassadors, nieuwe blogs en producten.