Advies nodig?

We create U-Sport

Van idee naar product

Neem contact op met U-Sport

Ontwikkeling en productie in eigen huis!

Wij onderzoeken waar de kansen in de markt liggen voor het ontwikkelen van nieuwe producten. Het idee wordt vervolgens uitgewerkt tot dat het een fysiek product is dat je in de winkel en online kan vinden.

Ons eigen R&D team (Research & Development) is dagelijks bezig om onze producten te voorzien van de beste recepturen en eigenschappen. Op basis van onderzoek, kennis en expertise zorgen we ervoor dat onze producten voldoen aan de hoogste kwaliteitseisen.

Door constante onafhankelijke kwaliteitscontroles voldoen onze producten aan de nieuwste wet- en regelgeving en kunnen wij de veiligheid en kwaliteit van onze producten garanderen.

Hiermee streven wij naar de hoogst haalbare kwaliteit en ontwikkelen wij producten voor het hogere marktsegment.

De producten in spuitbussen ontwikkelen en produceren wij zelf in onze Nederlandse fabriek.

Onze missie

U-Sport ondersteunt sporters met hoogwaardige producten, advies en diensten om aangenaam, gezond en veilig te sporten en optimaal te presteren.

Onze visie 

Wij willen het merk zijn waar sporters aan denken wanneer zij het beste uit zichzelf willen halen tijdens hun sport. Wij willen een belangrijke rol spelen in het sportleven van de sporter en zijn verzorger. Onze rol speelt zich af tijdens de voorbereiding van een sporter op zijn sportdoel, zijn prestatie en het herstel van de sporter om weer fit aan de volgende uitdaging te beginnen.

Daarnaast willen wij de rol van de sportverzorger, masseur, mechanicien en fysiotherapeut nog belangrijker maken door van hem of haar een held te maken. Om deze helden te ondersteunen ontwikkelen en sourcen wij producten die kunnen helpen bij behandelingen en onderhoud of producten die waardevol zijn als aanvulling hierop.

Onze kernwaarden

Ondersteunend, adviserend, kwaliteit, betrouwbaar, innovatief en mileubewust.

Onze productlijnen

Medical Care

De Medical Care line, ofwel de medische lijn bevat producten die invloed hebben op het functioneren en welzijn van het lichaam, metname de spieren en gewrichten. Deze hulpmiddelen zijn voornamelijk gericht op de preventie of behandeling van sportblessures en ongemakken. Denk hierbij aan producten die je wond beschermen tegen vuil, een spray om je blessure te koelen, of een product die ervoor zorgt dat je sporttape goed blijft zitten. De Medical Care medische hulpmiddelen helpen jou om blessures of ongemakken te voorkomen en om gezond en snel te herstellen. De producten in deze lijn zijn te herkennen aan de witte verpakking.

Personal Care

De Personal Care line, ofwel de lijn voor lichaamsverzorging bevat producten die allemaal gebruikt worden om je huid te beschermen, hydrateren of verzorgen. Denk hierbij aan producten die je huid beschermen tegen wrijving of een product die je beschermt tegen de zon. Daarnaast ontwikkelen we hygiëne-producten om je lichaam schoon en fris te houden, denk bijvoorbeeld aan een anti-transpirant sprays voor je voeten en oksels. De producten in deze lijn zijn te herkennen aan de licht groene verpakking.

Technical Care

De Technical Care line, ofwel de lijn voor materiaalonderhoud bevat producten die gericht zijn op het onderhouden, beschermen of schoonmaken van je sportmateriaal. Denk hierbij aan producten om je fiets te onderhouden, een product die je sportschoenen ontdoet van onaangename geuren of een spray om je sportmaterialen te beschermen tegen weersomstandigeden. We verlengen hiermee de duurzaamheid en beste werking van je materialen. De producten in deze lijn zijn te herkennen aan de donkergroene verpakking.

Productlijnen-MC-PC-TC
Productlijnen Medical-, Personal- en Technical Care

Prepare – Perform – Recover

Met onze lijnen bieden we brede ondersteuning tijdens alle sportfases. U-Sport onderscheid drie fases: Prepare, Perform, Recover. Tijdens deze fases helpen we jou om aangenaam, gezond, veilig en optimaal te kunnen sporten.

 • Prepare: we helpen sporters om zich zo goed mogelijk voor te bereiden op sportprestaties. Haal het beste resultaat door optimaal voorbereidt aan de start te verschijnen. Zorg voor een goede warming-up, gezonde voeding en de juiste balans tussen sport en rust.
 • Perform: wij ondersteunen sporters tijdens sportprestaties om optimaal, gezond en veilig te kunnen sporten. Tijdens het sporten 100% geven vergt focus en voorbereiding. Jij hebt als sporter jouw resultaat voor een groot gedeelte in de hand. Stel haalbare doelen en vier de successen.
 • Recover: we helpen sporters na sportprestaties om goed voor hun lichaam te zorgen en zo gezond en snel mogelijk te herstellen, ook na blessures. Laat herstel een vast onderdeel zijn van je training. Maak genoeg tijd voor je cooling-down om zo optimaal mogelijk te herstellen. U-sport ondersteunt jou in je herstel om de volgende training weer 100% te kunnen geven.
prepare-perform-recover-u-sport-2
De fases PPR

Onze doelgroepen

De sporter

U-Sport is er voor alle sporters, of je nu rustig of fanatiek, op professioneel of op amateurniveau sport, wij ondersteunen jou om het beste uit jezelf te halen. Wij richten ons bij de sporter op drie belangrijke fases van het sporten. De warming-up ook wel de voorbereidingsfase genoemd, het sporten zelf in de uitvoerende fase en de cooling-down die je kunt zien als de herstelfase.

Onze doelgroep zijn sporters die aangenaam, veilig en gezond willen sporten en het beste uit zichzelf willen halen. We richten ons op sporters die bereidt zijn om te investeren in een ultieme sportervaring en optimale sportprestaties. Sporters die zichzelf willen uitdagen en het beste van zichzelf en hun materiaal verlangen tijdens trainingen, wedstrijden en competities.

De sportverzorger

Als sportverzorger is het jouw taak om te zorgen dat de sporter een zo goed mogelijk kan presteren zonder last te hebben of krijgen van pijntjes. Iedere sporter bereidt zich op een andere manier voor, wat ook voor jou steeds een andere voorbereiding betekent. De ene sporter wil graag de spieren los laten masseren, de andere zijn of haar enkel ingetaped krijgen. Wij ondersteunen jou als sportverzorger en zorgen dat jij niets te kort komt! Jij bent onze held.

De wereld van U-Sport

 • Tips & tricks
  Wekelijks komt er een nieuwe blog online van één van onze ambassadors. Zij nemen je mee in hun leven als topsporter of delen graag hun kennis als professional. De blogs bevatten vaak tips over voeding of het herkennen en behandelen van een blessure.
 • Ambassadors
  We hebben een aantal ambassadors aan ons verbonden. Wij ondersteunen hen in hun weg naar de top en zij nemen ons mee in hun leven als topsporter, fysiotherapeut of voedingsdeskundige.
 • Evenementen
  Wij zijn met onze U-Sport producten aanwezig op verschillende sportevenementen en beurzen. Op onze website kan je heel makkelijk zien waar je ons kan treffen.

Vul hier het contact formulier op de contact pagina in als je vragen en/of opmerkingen hebt over onze producten, ambassadors of evenemten waar wij aanwezig zullen zijn.