Advies nodig?
Tips & Tricks Geschreven door U-Sport

Sportschoenen schoonmaken: Zo bescherm jij je sportschoenen!

Sportschoenen schoonmaken: Zo bescherm jij je sportschoenen!

Het is volop herfst en dat betekent dat je heerlijk in de frisse herfstlucht buiten kunt sporten. Modderige wegen bezaaid met bladeren maken jouw sportsessie nòg leuker! Een nadeel aan sporten in herfstweer is dat je vaak thuiskomt met vieze, natte en modderige sportschoenen. In deze blog vertellen wij hoe jij je sportschoenen het beste kan schoonmaken en beschermen.

Sportschoenen in de wasmachine: Nooit doen

Het is geen goed idee om je sportschoenen in de wasmachine te doen. Hierdoor kan de lijm aan je schoenzolen loslaten en de stof worden beschadigd. Ook is het niet verstandig om je sportschoenen in de droger te doen of op de verwarming te zetten. De kans is dan aanwezig dat je schoenen krimpen en krom trekken. Hierdoor heeft je sportschoen niet meer de goede pasvorm. Het is altijd het beste om ze aan de lucht te laten drogen.

modderige-schoenen-bos
Na een work-out in het bos kunnen je schoenen aardig modderig en nat worden!

De beste sportschoenen verzorging

Bij U-Sport vind je de beste producten om jouw schoenen te beschermen tegen herfstweer. Deze producten zijn ook ideaal voor wanneer je ’s winters door de vorst en sneeuw heen crosst!

Om natte schoenen en zompige sokken te voorkomen, maar ook om je modderige schoenen na een sportsessie schoon te maken, heeft U-Sport de volgende sportverzorgingsproducten ontwikkeld:

  • Shoe Impregnator: een impregneerspray die de materialen van je schoenen langdurig water-, vocht-, wind-, en vuilafstotend maakt, waarbij het ademend vermogen niet wordt aangetast. Spray je schoenen ongeveer 24 uur voor gebruik in, zo kan de water- en vuilafstotende spray goed intrekken en opdrogen voor een duurzame, beschermende coating. Wij adviseren om de schoenen om de drie schoonmaakbeurten opnieuw te impregneren. Wanneer je schoenen zijn blootgesteld aan hevige regen of sneeuw, is het belangrijk dat je de schoenen na het drogen opnieuw impregneert.
  • Sports Gear Cleaner: een schuimreiniger voor het reinigen en verfrissen van je schoenen. De schoenreiniger kun je gelijk na het sporten gebruiken om je schoenen weer blinkend schoon te krijgen. Even schudden voor gebruik, om daarna het schuim zijn werk te laten doen. Laat het product bij zwaar vuil een tijdje inwerken. Daarna even boenen met de Microfiber Polishing Cloth en goed laten drogen.
  • Shoe Deo: een schoenen deodorant met een unieke dubbele functie. De shoe deo neutraliseert transparantielucht èn geeft frisse geur aan je schoenen!

Met de hoogwaardige reinigings- en beschermingsproducten van U-Sport heb je een complete schoenverzorgingsset waarmee je goed voorbereid bent op elke weersomstandigheid. Zo kun je meer genieten van de frisse buitenlucht, en je meer focussen op je prestaties, zonder je zorgen te maken over natte en vieze sportschoenen.

Bekijk alle Technical Care producten voor het schoonmaken, onderhouden, reinigen en beschermen van je schoenen hier.

Sportschoenen-schoonmaken-Zo-bescherm-jij-je-sportschoenen
Bescherm je sportschoenen en sportuitrusting met deze producten

Abonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de prestaties van onze ambassadors, nieuwe blogs en producten! Abonneren kan via het inschrijfformulier onderaan de pagina 👇