Advies nodig?
Tips & Tricks Geschreven door Lonneke Uneken, professioneel wielrenster bij Team Boels Dolmans

Presteren met de Fittner Pro

Presteren met de Fittner Pro

Hoewel je weet dat het niet kan en ook zeker niet goed zou zijn, als topsporter zijn er van die momenten dat je zou willen dat de hele wereld even om jou draait. Dat jouw training, prestaties en herstel de allerbelangrijkste dingen zijn die er bestaan. Maar sport is niet voor niets ‘de belangrijkste bijzaak’ in het leven. Zeker de afgelopen maanden speelden er zaken die veel belangrijker zijn dan sport. Volkomen logisch dus dat wedstrijden niet doorgaan, je beperkter bent in je trainingen en dat fysio praktijken gesloten waren. Maar op het moment dat we als sporters weer los mogen, wil je er weer staan. Daarom probeerde ik me de afgelopen maanden optimaal voor te bereiden op de herstart van het wielerseizoen.

 

De Fittner Pro als oplossing

De Fittner Pro doet precies wat je wilt, luistert naar wat je wilt en staat altijd voor je klaar.

Dankzij U-sport kreeg ik zelfs de beschikking over mijn eigen fysiotherapeut! Zijn naam is de U-Sport Fittner Pro. De Fittner Pro doet precies wat je wilt, luistert naar wat je wilt en staat altijd voor je klaar. En op het moment dat je moe bent na een zware training, stelt hij geen ingewikkelde vragen. Hoe gezellig het bij je eigen fysiotherapeut ook kan zijn, soms is dat ook wel eens lekker. Zeker in de periode dat de fysio’s gesloten waren, heb ik veel gebruik gemaakt van de Fittner Pro.

 

Masseren en opwarmen

Ik gebruik de Fittner vooral op dagen dat ik zware trainingen heb. Aan het eind van de dag pak ik hem er even bij, om dan rustig even mijn benen los te masseren om zo de volgende dag weer fris op de fiets te kunnen stappen. Mijn kuitspieren, quadriceps en hamstrings masseer ik vaak even. Ik begin vaak met de Air compression soft head, en gebruik de Bullet head wanneer ik triggerpoints (spierknopen) voel. Ook vind ik de spinal head, voor massage rondom de ruggengraad erg fijn, hoewel je daar wel wat hulp van iemand voor nodig hebt.

Ook vind ik het fijn om ’s ochtend voor ik op de fiets stap, mijn spieren alvast was los te maken en op te warmen. Eerst even met de Fittner, dan nog wat rekken en strekken en ik ben weer klaar voor een nieuwe training!

 

De Fittner Pro is gemakkelijk mee te nemen

Na maanden thuis geweest te zijn, ben ik inmiddels weer onderweg voor trainingskampen en wedstrijden. Extra pluspunt van de Fittner; de kleine case past altijd makkelijk in je koffer, dus ik neem hem graag overal mee naar toe. Of ik nu thuis ben of onderweg, de Fittner heb ik altijd graag aan mijn zijde!