Advies nodig?
Tips & Tricks Geschreven door Kimberley Bos, Olympisch skeleton atlete

Leven na Olympische Spelen: Weer terug naar normaal

Leven na Olympische Spelen

Langzaamaan begint het allemaal weer een beetje normaal te worden in mijn leven. De Olympische Spelen zitten er nu twee maanden op en ik ben ook weer twee maanden thuis. Zoals ik in mijn vorige blog al aangaf, heb ik de afgelopen tijd veel bijzondere dingen gedaan. Mijn leven na de Olympische spelen begint weer wat meer te lijken op hoe het was voor de olympische periode. Zo ben ik op 1 april weer gaan werken en trainen, waardoor er weer wat meer ritme in de week zit. Al zijn er nog wel steeds dingen anders dan anders, want ik ben toch wel wat bekender geworden. Het grootste deel van mijn patiënten weet nu wie ik ben en wat ik doe naast mijn werk als fysiotherapeut. Dat is soms leuk en soms minder leuk, vooral wanneer mensen mij kennen en ik hen niet.  

Programma voor skeleton

Het leven na de Olympische Spelen bestaat ook uit weer beginnen met trainen. Dat wil zeggen dat ik zeker doorga met mijn sport. Dat was ook altijd het plan en dat plan is dus ongewijzigd, al is het programma op het moment nog wat onduidelijk en onzeker. We zijn veel bezig met het op een rij zetten van dingen, evalueren, plannen maken voor de komende vier jaar en kijken hoe we het programma in willen richten. Of ik vier jaar doorga weet ik nog niet 100 procent zeker, maar die intentie is er zeker. We zijn druk op zoek naar dingen om het programma goed in te kunnen vullen, zoals bijvoorbeeld de financiën en het team om me heen. Het hoort er ook altijd een beetje bij dat er na vier jaar verschuivingen zijn, bijvoorbeeld dat er wat staf vertrekt en er nieuwe mensen bijkomen. Ik hoop dat ik verder kan met het grootste deel van mijn huidige coaches, want daar ben ik heel tevreden over.

Of ik vier jaar doorga weet ik nog niet 100 procent zeker, maar die intentie is er zeker.
Kimberley-bos-olympische-spelen-skeleton-coach
Kimberley (rechts) met haar coach Joska Le Conté (links)

Trainen en werken

Nu ben ik rustig begonnen met trainen. Lekker een beetje opbouwen. Nog niet al te intensief, omdat er toch nog wel wat andere dingen staan gepland in zo’n week. Maar ik vind het trainen erg lekker. Spierpijn heb ik zeker. Dat hoort erbij, en is op een gekke manier toch ook wel een beetje genieten. Zoals ik al eerder schreef ben ik ook weer aan het werk. Ik vind mijn werk als fysiotherapeut nog steeds heel leuk om te doen. Meestal werk ik tussen 1 april en 1 oktober, door de zomerperiode heen. Ik ben heel blij dat ik weer aan de slag ben, al is het wel even wennen. Een groot deel van mijn patiënten kent me nu, na mijn olympische medaille, en dat maakt het soms wel lastig. Patiënten komen met een klacht waarmee ze geholpen willen worden, maar stellen ondertussen ook veel vragen en willen dingen weten over mijn sport en de Olympische Spelen. Dan is het wel eens moeilijk om de focus op hen te houden. Dat went vast ook wel het is natuurlijk ook wel weer heel leuk. 

Verder ben ik blij dat ik het werkende ritme weer oppak. Doordat ik door corona vorig jaar niet gewerkt heb, is dat wel weer even wennen. Vorig jaar vond ik werken een te groot risico. Als ik besmet zou raken met het coronavirus, liep ik de kans om de Spelen mis te lopen. De kennis en kunde zijn er nog wel, maar het ritme van het werken op een agenda met elk half uur een patiënt, is wel iets waar ik weer even in moet komen.  

Afwisseling werk, trainen en activiteiten

Naast het trainen en werken zijn er nog andere dingen die spelen. Ik ben nog regelmatig als spreker actief en ik ben sinds een tijdje ook lid van de atletencommissie van het NOC*NSF. Ook daar ben ik de laatste tijd wat tijd aan kwijt, maar tot nu toe vind ik het allemaal leuk en gaat het goed. De afwisseling is erg prettig en ik krijg van de meeste dingen ook energie. Dat is fijn. We gaan zien hoe het er in de komend periode uitziet. Eigenlijk zal dat niet eens zo heel anders zijn dan vorig jaar. Voor mijn gevoel wordt het ook weer een beetje normaal zo langzamerhand, voor zover je mijn leven normaal kunt noemen.

Abonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de prestaties van onze ambassadors. Abonneren kan via het inschrijfformulier helemaal onderaan de pagina 👇

Benieuwd naar Kimberley’s komende evenementen en wedstrijden? Bekijk haar site hier.