Advies nodig?
Tips & Tricks Geschreven door U-Sport

In vier stappen je fiets in perfecte staat!

In vier stappen je fiets in perfecte staat!

Wanneer je klaar bent om de fiets op te stappen is het van belang dat jouw fiets óók in optimale staat verkeert. Zorg ervoor dat je net zoveel tijd besteedt aan je fiets als aan je eigen fysieke voorbereiding. Voor het beste onderhoud van je fiets heeft U-Sport hoogwaardige schoonmaak- en onderhoudsproducten ontwikkeld. Deze producten zijn zeer geschikt voor racefietsen, mountainbikes, cross-fietsen en andere sportieve fietsen. In deze blog beschrijven we hoe jij in vier stappen je fiets in perfecte staat krijgt!

Met de U-Sport Cycling producten maak je jouw fiets snel weer schoon, geef je het frame een mooie glans en voorkom je een ketting die niet soepel draait of schakelt. Ook voorkom je dat je kilometerslang naar piepende remmen moet luisteren en bescherm en smeer je mechanische onderdelen van de fiets.

Je fiets in topconditie

Om zo lang mogelijk van je fiets te kunnen genieten is onderhoud na elke fietsrit noodzakelijk. U-Sport Cycling kan je helpen bij het complete onderhoud van je fiets. Lees snel verder om in vier stappen je fiets in perfecte staat te houden en beleef optimale fietservaringen!

8 fietsproducten met namen in volgorde
TIP: Hanteer de bovenstaande volgorde van de producten voor een optimaal onderhoud van je fiets!

Stap 1 Cleaning

Om te beginnen maak je na een rondje of toertocht je fiets makkelijk en snel schoon met U-Sport schoonmaakproducten voor je fiets.

Begin het onderhoud met de Bike Foam Cleaner. Hiermee zorg je ervoor dat je hele fiets en accessoires weer mooi schoon worden na de kilometers die je hebt gemaakt. Met de Chain Cleaner reinig en ontvet je jouw ketting en aandrijving met behulp van borstels en een doek. De Chain Cleaner met Dual Spray Head verwijdert snel en effectief olie, wax/ vet en vuil op jouw ketting en aandrijving zodat je gemakkelijk een schoon en glimmend resultaat bereikt. Het fijne is dat Chain Cleaner biologisch afbreekbaar is, waardoor je een milieubewuste keuze maakt.

Stap 2 Maintenance & Lubrication

Na het schoonmaken van je fiets is het belangrijk om je frame en onderdelen te smeren, beschermen en onderhouden. Om je ketting en aandrijving te smeren en te zorgen voor het soepel draaien en schakelen van je ketting gebruik je de Ceramic Chain Lubricator, een hoogwaardig smeermiddel in een spray met keramische deeltjes. Met de Dual Spray Head, breng je de kettingolie makkelijk aan op- en tussen de schakels, voor een optimale spray behandeling.

Om je frame en mechanische onderdelen van je fiets in topconditie te houden kun je de Bike Protector gebruiken tijdens je onderhoudsbeurt. Bike Protector beschermt met siliconen tegen vocht, corrosie en beschadigingen waardoor je fiets langer in goede conditie blijft. De keramische deeltjes smeren mechanische onderdelen en verminderen hierdoor wrijving en slijtage. Dit zorgt voor een verbeterde levensduur van deze onderdelen!

Als fietsliefhebber weet je dat goed onderhoud van je racefiets, mountainbike of een andere sportieve fiets essentieel is. Daarom mag de Multi Bike Maintainer niet ontbreken in je garage of op de onderhoudsplaats voor je fiets. De spray is een uitkomst voor vele onderhoudstoepassingen. De multi-spray reinigt, smeert en beschermt mechanische en metalen onderdelen. De Multi Bike Maintainer voorkomt en vermindert roest, corrosie en vuilaanhechting, maakt vastzittende onderdelen los en nog veel meer. Kortom een niet te missen onderhoudsproduct.

Met de Dual Spray Head, breng je de kettingolie makkelijk aan op- en tussen de schakels, voor een optimale spray behandeling.
U Sport Cycling Wielrennen Racefiets Producten
Je fiets weer in perfecte staat met de U-Sport producten

Stap 3 Protection & Shine

Tijdens een goede en complete onderhoudsbeurt van je fiets mag de Silicone Bike Protector ook niet ontbreken. De beschermende en smerende poetsolie zorgt voor een diepe glans van je frame en een sterk water- en vuilafstotend filmlaagje. De spray beschermt hierdoor in alle weersomstandigheden. Ook vermindert deze spray frictie op voorvorken en schokdempers voor optimaal comfort tijdens bijvoorbeeld het mountainbiken.

Om ervoor te zorgen dat je fiets er altijd als nieuw uitziet gebruik je de Bike Wax Polisher. De was polish spray reinigt, verwijdert smeerstrepen en oppervlakkige krassen en geeft een langdurige diepe glans aan je frame. Dit poetsmiddel geeft een nieuwe boost aan (matte) frames door de glansherstellende werking.

Stap 4 Disc Brake Cleaning

Om je onderhoudsbeurt af te sluiten gebruik je de Disc Brake Cleaner. Deze cleaner gebruik je speciaal voor het reinigen van de remschijven. De spray zorgt ervoor dat na de vorige onderhoudsstappen de remschijven uitstekend schoon zijn. Dit is van belang voor optimale en veilige remprestaties.

De remmenreiniger verwijdert snel en effectief olie, vet, remvloeistoffen, modder en vuil op de remschijven en voorkomt hierdoor piepen en slijtage van je remmen. Gebruik de spray om de remprestaties van je fiets te optimaliseren en zorg ervoor dat je remschijven klaar zijn voor je volgende toertocht, mountainbikeroute of wielerwedstrijd.

De spray zorgt ervoor dat na de vorige onderhoudsstappen de remschijven uitstekend schoon zijn. Dit is van belang voor optimale en veilige remprestaties.

Instructiefilmpjes

Wil je weten hoe je de onderhoudsproducten gebruikt? Bekijk dan de korte instructiefilmpjes door de QR-code op de verpakking te scannen! U-Sport Cycling ondersteunt jou bij optimaal onderhoud van je fiets en helpt jou bij het behalen van je fietsdoelen. De bovenstaande producten zijn allemaal te vinden in de 8 stuks giftbox. Voor een kleinere onderhoudsbeurt kan je ook voor de 4 stuks giftbox kiezen of de producten los bestellen.

Succes op weg naar optimale fietservaringen. U-Sport wenst je heel veel fietsplezier!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief voor meer Tips & Tricks! Abonneren op de nieuwsbrief kan via het inschrijfformulier helemaal onderaan de pagina 👇