Advies nodig?
Tips & Tricks Geschreven door Kimberley Bos, Olympisch skeleton atlete

Fittner Pro review

Mijn Fittner Pro review

De afgelopen tijd heb ik voor U-Sport de Fittner Pro mogen uitproberen en ik heb hierover een review geschreven. Een massageapparaat die werkt op basis van percussie. Onder sporters ook wel een ‘Massagegun’ (op zijn Nederlands ‘massagegeweer’) genoemd. De afgelopen jaren zijn dit soort massageapparaten erg populair geworden. Ik was dan ook erg enthousiast dat ik deze van U-Sport mocht uittesten. Of ik nog steeds enthousiast ben lees je hieronder in mijn Fittner Pro review!

Hij is dus makkelijk los mee te nemen en alles is goed beschermd en overzichtelijk verpakt.

De Fittner Pro uitpakken

Bij de eerste keer uitpakken van de U-Sport Fittner Pro was ik blij verrast aangezien de Fittner Pro in een handige reiskoffer zit. Hij is dus makkelijk los mee te nemen en alles is goed beschermd en overzichtelijk verpakt. Alles pasterin inclusief de oplader. Ondanks dat ik heb gemerkt dat de batterij lang meegaat (ik heb hem pas één keer opgeladen en ik gebruik hem dagelijks), is het handig om je oplader altijd bij je te hebben. Ik ben namelijk wel die persoon die vergeet de batterij te checken en nu kan ik hem dus ook overal opladen, dus is dat geen probleem meer.

Gebruiksgemak

Persoonlijk vind ik de Fittner Pro erg gebruiksvriendelijk. Er zitten eigenlijk maar twee knoppen op, wat het gebruik eenvoudig maakt. Één aan- en uitknop aan de onderzijde van het apparaat en één aan de achterzijde om de intensiteit in te stellen. Als je exact wil zien hoe het werkt raad ik je aan mijn ‘unboxing video’ van de Fittner Pro te bekijken, die vind je hieronder. In die video is ook te zien dat het apparaat zes verschillende opzetstukken heeft. Ieder opzetstuk heeft zijn eigen functie. Later in deze review kom ik hier nog uitgebreider op terug. Door de verschillende opzetstukken kan je hem voor elke spiergroep gebruiken. Daarnaast heeft de Fittner Pro ook nog vier variaties in frequentie, waardoor je veel vrijheid hebt om te bepalen wat voor jou prettig voelt en goed werkt.

Tot slot vind ik dat hij erg lekker in de hand ligt en de trillingen in het handvat nauwelijks voelbaar zijn. Hierdoor kan ik de Fittner Pro op meerdere spiergroepen gebruiken zonder daarbij last van een vermoeide hand te krijgen door de trillingen, zelfs niet op stand vier.

Maar ik kan tijdens het gebruik nog wel normaal een gesprek voeren met iemand, wat erg prettig is.

Het geluid

Iets wat ik ook erg kan waarderen aan de Fittner Pro is dat het apparaat relatief weinig geluid maakt. In mijn sport heb ik vele varianten gezien en de meeste zijn erg luid. Het is dan alsof er naast je iemand staat te boren. Nu kan ik niet zeggen dat dit apparaat muisstil is, want ook als ik deze aanzet hoor je dit echt wel. Maar ik kan tijdens het gebruik nog wel normaal een gesprek voeren met iemand, wat erg prettig is.

De zes verschillende opzetstukken

Zoals eerder vermeld komt de U-Sport Fittner Pro met zes opzetstukken. Twee ballen, twee platte koppen, een vork kop en een puntig opzetstuk. Uiteindelijk zou ik gebruiken wat jij prettig vindt, maar om een idee te geven wat elk opzetstuk doet heb ik hieronder neergezet hoe ik ze gebruik. Hieronder vind je een korte richtlijn hoe ik ze gebruik.

Balvormig

Het balvormige opzet stuk komt in twee formaten, groot en klein. Over het algemeen gebruik ik de grote voor de grote spiergroepen (bijv. de bovenbeenspier, de hamstring en de kuit) en de kleine voor de kleinere spiergroepen (bijv. de biceps, de monnikskapspier, rondom het schouderblad). Beide gebruik ik om de doorbloeding in de spieren te stimuleren en zijn zeer geschikt om te gebruiken voor dat je gaat sporten. Gebruik hierbij niet te veel druk het mag lekker en aangenaam aanvoelen.

Plat vs. Puntig

De puntige en twee platte opzetstukken kan je goed met elkaar combineren om je spier echt los te maken. Bijvoorbeeld bij verhoogde spierspanning of spierknopen. Mijn advies begin bij de zachte platte (meest rechts op de foto) en werk langzaam via de harde platte (middelste op de foto) naar de meest puntige toe (links op de foto). Waarom, met de zacht platte kan de spierspanning van het gebied waarvan je last hebt verlagen. Daarna kan je met de harde platte net wat dieper in de spier het ook losmaken. Heb je hierna nog plekken dieper in de spier, kun je deze aanpakken met het puntige opzetstuk.

De vork

De vork is een ideale aanvulling op de andere opzetstukken. Plekken waar het lastig is om met één contactpunt constante druk te geven, zeker als je jezelf behandeld, zijn ideaal om deze vork voor te gebruiken. Denk hierbij aan de kuit en rondom de buitenzijde van de onderarm.

Mijn review samengevat

Alles bij elkaar genomen, ben ik erg enthousiast over de U-Sport Fittner Pro en ik zal hem zeker blijven gebruiken. Het is een mooi apparaat waarbij je alles geleverd krijgt wat je maar nodig kan hebben en het is gemakkelijk mee te nemen, door de handige koffer die eromheen zit. Een echte aanrader dus!

Abonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de prestaties van onze ambassadors. Abonneren kan via het inschrijfformulier helemaal onderaan de pagina 👇