Advies nodig?
Tips & Tricks Geschreven door Kimberley Bos, Olympisch skeleton atlete

Even geen skeleton

Even geen skeleton

Nu het skeleton seizoen er voor mij opzit, heb ik ook weer wat meer tijd voor andere dingen. Topsport is naast een kwestie van veel doen, ook een kwestie van veel dingen laten. Dat hoort er nu eenmaal bij. Ben je bijvoorbeeld een echte stapper, dan ga je het als topsporter erg lastig krijgen. Gelukkig ben ik daar sowieso al niet echt van en ga ik eigenlijk nooit uit. In de afgelopen jaren zijn de keren dat ik uit geweest ben op één hand te tellen. Vaak is er na de laatste wedstrijd wel een feestje met alle atleten. Dat vind ik wel gezellig. Maar met vrienden geef ik echt de voorkeur aan een terrasje pakken of een kop thee bij een lokaal zaakje.

Spelletjes en afspreken met vriendinnen

Voor mij is het dus niet lastig om dat te laten. Wat af en toe lastiger is, is dat je in een seizoen of de voorbereiding op dat seizoen gewoonweg keuzes moet maken en niet veel tijd hebt om bijvoorbeeld af te spreken. Maar naast mijn sport en werk als fysiotherapeut zijn er uiteraard ook andere dingen die ik graag doe. Nu mijn seizoen erop zit heb ik meer tijd om met vriendinnen af te spreken. Daar heb ik ook echt wel naar uit gekeken. Dan doen we gezellige spelletjesavonden of gaan we samen lunchen. Hoewel die dingen op dit moment, met de corona problemen, ook niet allemaal kunnen.

Even niet teveel nadenken en lekker iets anders doen.
Lekker ontspannen

Dat spelletjes spelen is wel iets waar ik echt van houd. En dan ben ik natuurlijk bloed fanatiek. Enkele favorieten zijn Carcassone en Ticket to ride. Spelletjes die ook bij ons thuis op zondag regelmatig uit de kast komen. Als ik thuis ben tenminste. Buiten dat ben ik iemand die graag dingen met haar handen doet. Uiteenlopend van klussen aan mijn campertje, het maken van kleding op de naaimachine tot rustig tekenen. Dat zijn echt dingen waarmee ik me lekker kan ontspannen. Even niet teveel nadenken en lekker iets anders doen.

Friends

In het seizoen zijn al deze dingen wat lastig. Tekenen lukt nog wel en ik heb ook altijd een schetsboekje, potlood en gum bij me. Maar de andere dingen niet. Dan ben ik eerder geneigd om een boek te pakken of een serie te kijken. In Nederland volg ik eigenlijk alleen Flikken Maastricht, Heel Holland Bakt en Wie is de mol. Daarnaast kijk ik op Netflix sinds kort Friends, op aanraden van mijn zusjes. Ja, ik weet het, de meeste vrouwen van mijn leeftijd kunnen de aflevering dromen, maar ik zie ze nu voor het eerst.

Ik doe geen salto’s of andere gekke dingen.
Turnles

Het wil overigens niet zeggen dat ik buiten het seizoen helemaal stil zit. Zo hebben we een hondje thuis. Dus vrijwel dagelijks ga ik met haar even aan de wandel. Helaas begint ze oud te worden, dus een lange wandeling in het bos zit er niet meer in. Maar even uitwaaien op weg naar het veldje op de hoek kan nog steeds. Qua andere sporten doe ik zelf niet zo veel bijzonders. Met name om het risico op blessures te beperken. Af en toe een radslag of handstand voordoen bij de turnles, die ik in de zomer geef bij Exalto Sport in mijn woonplaats Ede, kan nog wel. Ik doe echter geen salto’s of andere gekke dingen.

Disc golf

Wat ik in de zomer wel doe is disc golf spelen, met een aantal vrienden in het weekend. Voor de meeste mensen een onbekende sport, maar het is zo simpel als golf spelen met frisbees. Voor mij is het lekker rustig en ontspannen bezig zijn met elkaar. Zeker na een zware trainingsweek kan ik zo even lekker de benen loslopen. En in mijn vrije tijd volg ik ook graag sport. Voornamelijk turnen, omdat ik dat zelf heb gedaan als klein kind en echt een prachtige sport vind. Maar ook de andere wintersporten houd ik altijd in de gaten! Kortom, ik zit zeker niet stil, maar buiten het seizoen om is het wel fijn om even wat anders te doen te hebben.

Naast het genieten van mijn rustperiode kijk ik ook wel weer uit om al mijn trainingen voor skeleton weer op te pakken en nog beter en sneller te zijn dan dat ik tot nu toe geweest ben.