Advies nodig?
Tips & Tricks Geschreven door Kimberley Bos, Olympisch skeleton atlete

Corona in het buitenland

Corona in het buitenland

Op het moment van schrijven van deze blog bevind ik me in Sigulda, Letland. Ik ben hier nu al drie weken, om me voor te bereiden op het komende seizoen. Hoe dat er precies uit gaat zien weten we niet aangezien Corona ook in het buitenland heerst. Voor nu staan er gewoon net als elk ander jaar acht wereldbekers, een Europees Kampioenschap en een Wereld Kampioenschap op de planning. Garantie dat we een seizoen gaan hebben volgens die planning loopt is er niet. Over iets minder dan twee weken beginnen we hier in Letland. Het lijkt heel normaal, maar het is toch echt anders dan anders. Los van de trainingen, zitten ook mijn coach en ik veel ‘thuis’.

Coronamaatregelen gelden ook voor topsporters

Ook voor ons als topsporters gelden de coronamaatregelen. Ga alleen naar plekken waar je echt heen moet. Blijf op afstand van elkaar. Draag een mondkapje waar je geen afstand kan houden. Het klinkt inmiddels voor iedereen als bekende afspraken, maar ik wil jullie graag een inkijkje geven in wat ik doe naast mijn trainingen momenteel.

De afgelopen weken en de komende weken ben ik samen op pad met mijn coach Joska Le Conté. Wij zijn samen één huishouden in Letland. Zij is dus de enige andere persoon hier waarbij ik binnen anderhalve meter mag komen, zonder mondkapje. We brengen ook veel tijd samen door, maar wat doen we dan zoal om het een beetje gezellig te houden en niet de muren op je af te laten komen?

Koken

We hebben de keus gemaakt om zelf te koken. Dit hebben we gedaan, omdat we zo met minder mensen in aanraking komen. Gelukkig vinden we koken leuk om te doen en proberen we elke week in elk geval één nieuw recept uit. Zo hebben we al pompoenlasagne gemaakt, Marokkaanse couscous en Mexicaanse quesadilla’s.

De natuur in

Alleen binnen zitten is natuurlijk ook niet gezond. Daarom hebben Joska en ik wel diverse uitstapjes naar buiten gemaakt. Zoals naar de zee of het bos in. Joska en ik doen allebei aan Geocaching. Het is schat zoeken op basis van GPS-coördinaten. Een hobby die over de hele wereld gedaan wordt. De schatten bevatten niks waardevols, maar een logboek waar je in op kan schrijven dat je het gevonden hebt. We zoeken er samen steeds eentje uit, zo hebben we al mooie plekjes hier in de omgeving ontdekt. Daarbij ook een oude vervallen rodelbaan, die werd gebruikt voordat de baan in Sigulda werd gebouwd. Zie foto’s.

Gelukkig waren Joska en ik goed voorbereid en hebben we genoeg spelletjes meegenomen om ons te kunnen vermaken op een donkere natte avond.

Voorbereiding

Soms kom je toch gewoon binnen te zitten. Het is vroeg donker en de herfst hier is onvoorspelbaar, soms regent het gewoon de hele dag. Gelukkig waren Joska en ik goed voorbereid en hebben we genoeg spelletjes meegenomen om ons te kunnen vermaken op een donkere natte avond.

Kort samengevat, het gaat allemaal heel goed in Letland. Ik ben ontzettend blij dat ik voor nu lekker kan sleeën en hoop dat ik de komende maanden nog veel afdalingen kan maken ondanks dat Corona ook in het buitenland regeert. Maar we gaan het zien. Voor nu bekijk ik het lekker van dag tot dag!