Advies nodig?
Tips & Tricks Geschreven door U-Sport

Bike Protector: zo bescherm jij je fiets!

Jij als fanatieke fietser spendeert natuurlijk het liefst elk vrije uurtje op je racefiets, MTB, ATB of andere sportieve fiets. Om jouw fietservaring comfortabel te maken heb je een fijne sportfiets waar je trots op bent. Deze houd je het liefst in topconditie. Maar helaas, of eigenlijk gelukkig, is en blijft een fiets een gebruiksvoorwerp en zijn kleine beschadigingen en gebruikssporen niet te voorkomen. Door goed voor je fiets te zorgen met de Bike Protector kan deze jaren mee gaan en er zo goed als nieuw uit blijven zien. Wil jij weten hoe je je fiets het best beschermt? Lees dan snel verder.

Hoe bescherm je jouw fiets? 

Goed onderhoud van je gehele fiets is belangrijk om zo lang mogelijk van je fiets te kunnen genieten. Je ketting schoonmaken is bijvoorbeeld een belangrijk onderdeel van het onderhoud van je fiets om onnodige slijtage te voorkomen. Hiermee voorkom je ook nog eens onnodige kosten. Lees hier ook onze 5 tips over het schoonmaken van je fietsketting.  Naast het goed onderhouden van je ketting is het reinigen en beschermen van je frame ook belangrijk, om je fiets er zo goed als nieuw uit te laten zien.  

Bescherm je fiets door deze altijd na je fietsrit direct schoon te maken. Hier heb je misschien niet altijd even veel zin in maar met de Bike Foam Cleaner, een intensieve reinigingsspray, maak je je fiets binnen een mum van tijd schoon. Spray de foam op de onderdelen en laat zeker bij het hardnekkig vuil de foam even kort inwerken. Neem daarna de onderdelen af met de Microfiber Polishing Cloth. Als je fiets weer schoon en droog is wordt het tijd om je fiets te beschermen voor je volgende rit. Gebruik hiervoor de Bike Protector van U-Sport.   

Wat is een Bike Protector spray?  

De Bike Protector spray van U-Sport is een multifunctionele reinigings- en beschermingsolie voor allerlei sportieve fietsen. Het gebruik van de unieke formule met siliconen beschermt je fiets tegen vocht, roest, corrosie en beschadigingen. De siliconen verdrijven vocht en werken als een waterafstotende beschermlaag op je frame en mechanische onderdelen. Het gebruik van de spray vermindert slijtage en verlengt hierdoor de levensduur van je fietsonderdelen. Je kan de Bike Protector op je frame sprayen maar je kan het product ook gebruiken op de mechanische, rubberen, kunststof en carbon onderdelen van je fiets.  

Waarom een Bike Protector spray? 

Door je fiets na een fietsrit te behandelen met de Bike Protector, zorg je ervoor dat je fiets weer goed beschermd is. Zo ben jij helemaal klaar voor je volgende fietsrit! Of je nu door natte, modderige bossen crost of op droge wegen fietst. De Bike Protector beschermt jouw fiets in alle weersomstandigheden.  

Door goed onderhoud van je fiets voorkom je onnodige kosten en houd je je fiets in topconditie.
bike-protector-spray-weersomstandigheden
De Bike Protector beschermt jouw fiets in alle weersomstandigheden.

Door goed voor je fiets te zorgen en deze goed te beschermen, verleng je de levensduur van je fiets. Zo kan jij langer genieten van je fietsavonturen, of je nu op een wielrenfiets, MTB of ATB fietst. Door goed onderhoud van je fiets voorkom je onnodige kosten en houd je je fiets in topconditie. 

Wil je na het beschermen van je fietsframe met de Bike Protector een uitstekend glanzend resultaat? Gebruik hiervoor de Bike Wax Polisher. Benieuwd welke onderhoudsproducten voor fietsen U-Sport nog meer heeft ontwikkeld? Bekijk de Cycling lijn hier. 

Bekijk hieronder ook het instructiefilmpje van de Bike Protector zodat jij je fiets op de best mogelijke manier beschermt. Wij willen jou ondersteunen om zo lang mogelijk van je fiets te kunnen genieten.

Tekst gaat verder onder de video.

Lees hier onze ander Tips & Tricks.  

Abonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de prestaties van onze ambassadors, nieuwe blogs en producten. Abonneren kan via het inschrijfformulier onderaan de pagina👇