Advies nodig?
Tips & Tricks Geschreven door U-Sport

Behandel je knie- of enkelblessure met de Ultimate Recover!

Het oplopen van een knie – of enkelblessure

Sporten is natuurlijk hartstikke gezond voor je, maar helaas kun je door sporten ook blessures oplopen. Banden kunnen oprekken, spieren kunnen scheuren, botten kunnen breken, gewrichten kunnen verdraaien en ga zo maar door. Een knie- of enkelblessure kan ervoor zorgen dat bewegen en sporten pijnlijk, of zelfs onmogelijk, is. Een goede behandeling van de blessure is dan noodzakelijk voor een effectief herstel.  De Ultimate Recover Knee en Ultimate Recover Ankle zijn koelbraces die twee therapieën in één behandeling bieden. De combinatie van compressie- en koude therapie zorgt voor pijnverlichting en bevordering van het herstel van de blessure. Bovendien wordt overbelasting van het gewricht tegengegaan.

Ervaring van Sanneke de Neeling met de Ultimate Recover Knee

Sanneke de Neeling, schaatsster bij Gewest Fryslân, is vorig jaar een knieoperatie ondergaan en heeft de Ultimate Recover Knee intensief gebruikt tijdens haar herstel:

“Van de verschillende producten die ik van U-sport gebruikt, heb ik een ultieme favoriet: de Ultimate Recover Knee. Deze brace heb ik tijdens de revalidatie van mijn knieoperatie iedere dag gebruikt. De Ultimate Recover is superhandig omdat hij mooi op zijn plek blijft zitten. Wanneer je thuiskomt is het heel makkelijk om even de brace uit de koelkast te halen en bijvoorbeeld tijdens het koken je knie te koelen.

Tot drie maanden na mijn revalidatie heb ik iedere dag de Ultimate Recover Knee gebruikt. Wanneer je revalideert is het namelijk erg belangrijk om in de gaten te houden hoe je knie herstelt. Meestal controleerde ik dit door te kijken of er vocht in mijn knie zat. Dit deed ik door met mijn vingers langs mijn knie te strijken. Wanneer ik een lichte bolling zag ontstaan, wist ik dat ik weer even rustig aan moest doen.”

Ik heb de Ultimate Recover Knee van U-sport tijdens de revalidatie van mijn knieoperatie iedere dag gebruikt.

Sanneke vertelt: “Zelf merkte ik dat mijn knie beter herstelde na het koelen. Soms is koelen alleen niet genoeg en moet je gewoon gas terugnemen. Gas terugnemen kan erg frustrerend zijn, zeker wanneer je andere mensen wel erg hard ziet trainen en jij niet mee kan doen. Toch is het erg belangrijk dat je het wel doet, anders gaat het van kwaad tot erger.

Ik raad het aan wanneer je revalideert van een knieblessure of operatie de knie de eerste week drie keer per dag 20 minuten te koelen. Na de eerste week raad ik aan om na iedere training te koelen. Het koelen hoeft geen enkele moeite te kosten, als je het koelpack maar wel steeds terug legt in de koelkast. Je kan het koelpack natuurlijk ook in de vriezer leggen, maar dan wordt het pack zo koud dat je nog een dikke theedoek tussen de brace moet doen om je huid niet te beschadigen.”

2-in-1 therapie voor blessurebehandeling

Gebruik van de Ultimate Recover verlicht pijn, vermindert zwellingen en helpt bij het herstel van onder andere blessures, spiervermoeidheid, verstuikingen en verrekkingen. De brace heeft een uitneembaar gelpack, die je los van de bandage in de koelkast of vriezer kan doen.

De combinatie van twee therapieën zorgt voor een effectieve pijnverlichting en herstel van blessures. De koude therapie, ook wel cryotherapie genoemd, verlicht effectief pijn op de desbetreffende blessureplek. Daarbij helpt de kou om opkomende zwellingen en blauwe plekken te minimaliseren. Met het compressiepompje kun je de koude werking versterken door extra compressie te geven. Deze compressietherapie vermindert acute pijn. Deze 2-in-1 therapie ondersteunt het natuurlijke genezingsproces, zodat jij sneller weer topprestaties kan leveren! De Ultimate Recover Knee en Ultimate Recover Ankel zijn ideale hulpmiddelen voor sporters met een blessure aan de knie of enkel.

Abonneer op de nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de prestaties van onze ambassadors. Abonneren kan via het inschrijfformulier helemaal onderaan de pagina 👇