Ambassadors

Ambassador Vincent Hoppezak

Naam: Vincent Hoppezak

Woonplaats: Nieuwerkerk aan den IJssel

Team: Wielerploeg Groot Amsterdam (WPGA)

Op achtjarige leeftijd is Vincent Hoppezak begonnen met wielrennen. Zijn vader deed altijd aan triathlon en wegwielrennen wat Vincent superleuk vond en daarom besloot zelf te willen doen. Op die manier is Vincent lid geworden van een wielerclub bij hem uit de buurt en reisde vanaf dat moment met zijn ouders door heel Nederland voor wedstrijden. De wedstrijden en ambities werden steeds was serieuzer.

Helaas heeft Vincent ook te maken gehad met wat blessureleed maar heeft het plezier in fietsen gelukkig nooit verloren. Tegenwoordig is Vincent heel actief op de wielerbaan en richt hij zich vooral daarop.

Ik vind de snelheid en het tactische aspect op de baan super uitdagend.

Het afgelopen jaar reed Vincent zijn eerste Europese Kampioenschap onder 23 in Italië. Dit was voor hem een hele mooie ervaring met als beste resultaat; vierde op de scratch!

Sportdroom

Vincent zijn sportdroom is dan om ooit eens op de Olympische Spelen te mogen starten. Het afgelopen jaar heeft hij samen met Philip Heijnen veel mooie wedstrijden gereden met goede resultaten. Op hun overwinning in “de toekomst zesdaagse van Londen” en hun overwinning bij “GP Otmar Maleck” is hij erg trots.

Abonneren op de nieuwsbrief kan via het inschrijfformulier helemaal onderaan de pagina 👇