Advies nodig?
Ambassadors

Streetjump Development Team

Naam: Streetjump Development Team

Gevestigd: Heerhugowaard

Renners 2021:

Job Boontjes, Joost Brinkman, Mike Bronswijk, Rindert Buiter, Maxime Duba, Tijmen Graat, Tibor del Grosso, Jesse Kramer, Raphael Mounton, Marijn Schaper en Pepijn Veenings.

Begeleiding 2021:

Dennis Huenders (teammanager, ploegleider en sponsoring)
Vin Huenders (ploegleider)
Sjoerd Veenings (ploegleider)
Klaas Boskemper (ploegleider, mecanicien en sponsoring)
Frans van Niekerk (mecanicien)

Het team heeft in zijn verleden al meerdere kampioenen voortgebracht

Streetjump Development Team

Streetjump Development Team is een wielerploeg die jong talent klaarstoomt naar het hoogste niveau in de wielersport. Dit talent wordt vooraf gescout en getest, hierdoor komen in het team renners voor uit alle windstreken van Nederland. De basis van Streetjump is 16 jaar geleden al gelegd bij het oprichten van Cycling Team Huenders. Hierna wisselde de naam van de ploeg in een verschillend aantal sponsornamen zoals Sinnige Bouw en Monkey Town. Sinds 2019 is Streetjump onze nieuwe hoofdsponsor, waarbij Monkey Town nog steeds als cosponsor fungeert.

Het team heeft in het verleden al meerdere kampioenen voortgebracht met renners als ex- Nederlands kampioen Pim Ligthart (Vacansoleil, Lotto Soudal, Roompot – Nederlandse Loterij en Team Total Direct Energie), meervoudig Nederlands kampioen op de baan en weg Roy Pieters, Jetse Bol (Rabobank, Manzana Postobon en huidig renner bij Burgos-BH), Alex Molenaar (eveneens prof bij Burgos-BH) en Thymen Arensman (prof bij Sunweb) die in de meest recente Vuelta een 3e plaats in de 5e etappe behaalde.
Ook met de huidige groep renners, heeft Streetjump dit jaar ondanks corona vele successen geboekt met vijf Nederlands titels, twee Europese titels en vele andere overwinningen en ere plaatsen in verschillende delen van Europa.

Sportdoel van Streetjump Development Team

Streetjump Development Team heeft de ambitie om talentvolle wielrenners te begeleiden om hun talent verder te ontwikkelen binnen de junioren categorie, op het hoogste niveau binnen en buiten Europa. Met uiteindelijk doel: dat de renners de volgende stap kunnen maken in hun wielercarrière om door te stromen naar een Continental team of hoger.

Lees hier nog meer over het team!

Abonneren op de nieuwsbrief kan via het inschrijfformulier helemaal onderaan de pagina 👇