Ambassadors

Ambassador Sanneke de Neeling

Naam: Sanneke de Neeling

Woonplaats: Heerenveen

Team: Development team Fryslân

Van jongs af aan is Sanneke de Neeling altijd erg sportief geweest. Naast schaatsen hield ze van hockey, klimmen, fietsen, tennis en zwemmen. Op haar dertiende besloot ze voor het schaatsen te gaan, toen ze een plek kreeg in de Zuid Hollandse selectie. Tijdens haar junioren jaren heeft Sanneke meerdere Nederlandse titels gehaald met als hoogte punt twee keer goud op de jeugd Olympische Spelen. Daarna is ze op haar zeventiende van Rotterdam vertrokken naar Heerenveen voor Jong Oranje. In deze tijd haalde Sanneke meerdere medailles op het Wereld Kampioenschap junioren en stroomde ze door naar een commerciële ploeg. Op haar negentiende werd ze Nederlands Kampioen Sprint, helaas groeide ze niet door in deze ploeg. Gelukkig kreeg Sanneke een plek in het Team van Henk, het team dat nu development team Fryslân heet. Onder zijn leiding kon Sanneke eindelijk de stap naar de wereldtop maken. Iets waar ze altijd van gedroomd heeft.

Naast dat Sanneke schaats studeert ze ook nog Biomedical Engineering aan de Rijksuniversiteit in Groningen. Ze haalt erg veel plezier uit haar studie.

Komend seizoen wordt erg spannend, ze heeft namelijk recent een knie operatie gehad en hoopt op tijd terug te zijn om weer mee te kunnen doen aan de internationale wedstrijden.

Sportdroom

Meedoen aan de Olympische spelen, en een worldcup winnen.

Sanneke is het meest trots op haar derde plek op de 1000 meter tijdens de Worldcup in Nagano en op haar zesde plek tijdens het Wereld Kampioenschap sprint!

Abonneren op de nieuwsbrief kan via het inschrijfformulier helemaal onderaan de pagina 👇