Advies nodig?
Ambassadors

Philip Heijnen

Naam: Philip Heijnen

Woonplaats: Wanroij

Team: WillebrordWilVooruit

In 2010 heeft Philip Heijnen zijn liefde voor het fietsen ontdekt. Hij begon met rondjes fietsen om het huis waarbij zijn vader de commentator was en Philip de wielrenner die een wedstrijd aan het rijden was. Thuis werd er veel naar wielrennen gekeken door zijn vader, maar zelf wielrennen deed hij niet.

Het rondjes fietsen om het huis heen ging steeds harder waardoor de vader van Philip de lokale fietsenmaker vroeg of hij toevallig ook wist waar ergens een wielerclub in de buurt zat. In Uden bleek de club te zitten waar Philip is begonnen. Inmiddels is Philip vele wielerclubs verder en is zijn focus verschoven naar het baanwielrennen. Sinds 2015 draait nagenoeg alles om het wielrennen en is Philip samen met zijn vader veel op pad geweest.

Na een super goed baanseizoen kreeg Philip in 2017 de kans om zijn eerste Europese Kampioenschap junioren te mogen rijden. Helaas brak hij één week voor het EK zijn sleutelbeen. Deze breuk heeft hem lang in de weg gezeten om mee te kunnen doen met de beste. Desalniettemin heeft Philip al drie keer het EK mogen rijden (één keer voor de junioren en twee keer onder 23) en één keer het Wereld Kampioenschap voor junioren!

Ik vind de baan zo mooi door de snelheid en de verschillende tactieken die er op de baan mogelijk zijn.

De afgelopen jaren gaan op zich voor de wind. Philip heeft veel stappen kunnen zetten en wordt steeds beter. Dit heeft ook tot meerdere Nederlands Kampioenschappen geleid waar hij erg trots op is. Vorig jaar wist Philip zijn eerste grote elite wedstrijden op een internationaal toernooi (class1 wedstrijd) te winnen in Tsjechië. Na eerdere overwinningen op de baan en op de weg was dit de eerste in de Elite categorie.

De afgelopen jaren rijdt Philip ook veel koppelkoersen met Vincent Hoppezak. Samen met Vincent heeft Philip al twee mooie overwinnen gehaald. Dit was tijdens “de toekomst zesdaagse van Londen” en de “GP Otmar Maleck”.

Blessure

In april 2022 crasht Philip hard tijdens een wedstrijd in België. Philip breekt zijn rug op meerdere plekken maar gelukkig waren de breuken stabiel waardoor de kans op herstel erg groot was. Het duurt dan ook niet lang voordat Philip weer z’n “eerste stapjes” zet en voorzichtig weer op de fiets (binnen) stapt. Begin juni 2022 rijdt hij alweer zijn eerste wedstrijd!! Zijn harde werken en zijn snelle herstel worden beloond met een uitnodiging voor het Wereld Kampioenschap baanwielrennen in Parijs in oktober 2022.

De afgelopen jaren heeft Philip veel ervaring op kunnen doen op internationale wedstrijden en dat komt nu ook tot uiting en daar is hij vooral heel trots op.

Sportdroom

Philip zijn sportdroom is om ooit nog op een EK of WK te kunnen winnen en mee te mogen doen aan de olympische spelen. Stiekem droomt Philip ervan om ooit Olympisch kampioen op de baan te worden.

Ervaringen

Door het wielrennen heeft Philip ondertussen ook al veel mooie landen gezien en heeft hij ook al de mogelijkheid gehad om voor een wedstrijd naar Australië te gaan, dat was een hele ervaring en beleving.

Als wielrenner is Philip iemand die niet opgeeft en altijd overal 100% voor gaat, omdat hij wielrennen doet omdat hij het leuk vindt! Als hij op de fiets stapt dan doet hij dit elke dag weer met plezier!

Abonneren op de nieuwsbrief kan via het inschrijfformulier helemaal onderaan de pagina 👇