Ambassadors Geschreven door U-Sport.com

Ambassador Lonneke Uneken

Naam: Lonneke Uneken

Woonplaats: Veendam

Wielrenster: bij Team Boels Dolmans

Sinds ik 8 jaar oud ben, zijn schaatsen en wielrennen mijn grootste passies. Ik houd van competitie, en vind het leuk om mezelf constant te blijven verbeteren. Na een succesvol wielerseizoen in 2018 als 2e-jaars junior, debuteerde ik in het elite peloton bij Team Hitec, een Noors UCI-team. Ik maakte de keus om me volledig te richten op het wielrennen. De overstap van junior naar elite verliep boven verwachting, en na een zeer succesvol seizoen maakte ik afgelopen winter de overstap naar het Boels Dolmans Cycling team. Naast het wielrennen volg ik de studie International Business aan de rijksuniversiteit in Groningen, waar ik momenteel mijn propedeuse aan het afronden ben.

Mijn droom is om in 2024 van start te gaan op de Olympische Spelen in Parijs.

Komend seizoen is voor mij een mix van leren en presteren. Aan de ene kant wil ik mezelf weer verder ontwikkelen en wil ik graag veel leren van mijn ploeggenoten, maar ook hoop ik in de finale van de grote wedstrijden een rol te kunnen spelen.

Ik ben trots op mijn 3e plaats op het EK U23 en dat ik komend seizoen deel mag uitmaken van het beste team uit het peloton.