Advies nodig?
Ambassadors Geschreven door U-Sport.com

Lonneke Uneken

Naam: Lonneke Uneken

Woonplaats: Veendam

Wielrenster: bij Team SD Worx

De grootste passies van Lonneke Uneken zijn sinds zij 8 jaar oud is schaatsen en wielrennen. Zij houd van competitie, en vind het leuk om haarzelf constant te blijven verbeteren. Na een succesvol wielerseizoen in 2018 als 2e-jaars junior, debuteerde zij in het elite peloton bij Team Hitec, een Noors UCI-team. Zij maakte de keus om zich volledig te richten op het wielrennen. De overstap van junior naar elite verliep boven verwachting goed. Na een zeer succesvol seizoen maakte zij afgelopen winter de overstap naar het Boels Dolmans Cycling team. Naast het wielrennen volgt zij de studie International Business aan de rijksuniversiteit in Groningen. Momenteel is zij hier haar propedeuse aan het afronden.

Lonneke haar droom is om in 2024 van start te gaan op de Olympische Spelen in Parijs.

Komend seizoen is voor Lonneke een mix van leren en presteren. Aan de ene kant wil zij zichzelf weer verder ontwikkelen en wil zij graag veel leren van haar ploeggenoten, maar ook hoopt zij in de finale van de grote wedstrijden een rol te kunnen spelen.

Lonneke is trots op haar 3e plaats op het EK U23 en dat zij komend seizoen deel mag uitmaken van het beste team uit het peloton.