Advies nodig?
Ambassadors

Houttec Cycling Team

Naam: Houttec Cycling Team

Gevestigd: Heerenveen

Renners 2022/2023:

Mark Prinsen, Jeffrey Cordes, Pieter Terpstra, Henk Bos, Evert Koning, Tjerk de Boer, Jorjan Jorritsma, Ruben Hoekstra, Michiel Kok, Joeri Fledderus, Maurits Buist, Mathijs Steenhuis, Daniel Elzinga en Joel Zuidema.

Begeleiding 2022/2023:

Wim Brander, Bart Beima, Melle Poelsma en Taeke Oppewal

Trainer 2022/2023:

Rein Oppewal

De afgelopen jaren heeft team ook haar succes weten te behalen door als team samen te werken en voor elkaar door het vuur te gaan.

Houttec Cycling Team

Het Houttec Cycling Team Cycling Team Fryslân is opgericht in het najaar van 2015 door zes Friese elite wielrenners. De reden van oprichting was het organiseren van één Fries collectief met als doel om het Friese wielrennen weer op de kaart te zetten. De ambitie van het team is vanaf dag één: Het realiseren van een elite wielerploeg met daarin al het talent wat Friesland te bieden heeft.

In 2021 is het team uitgegroeid tot veertien renners afwisselend van ervaren renners en jong talent. De afgelopen zes jaar heeft het team veelvuldige prestaties neergezet door meerdere overwinningen in de wacht te slepen op het hoogste amateur en semi-professionele niveau. Het afgelopen seizoen zijn er wegens corona geen wedstrijden geweest. Seizoen 2019 was daarentegen het meest succesvolle jaar. Het team wist namelijk vijf koersen te winnen namelijk:

Omloop van Bedum

Ronde van Bolsward

Ronde van de Wilp

Ronde van Zevenhuizen

Ronde van Elspeet

Rode trui tijdens de Wielermeerdaagse Noordenveld Westerkwartier

De afgelopen jaren heeft team ook haar succes weten te behalen door als team samen te werken en voor elkaar door het vuur te gaan. Zo zijn er sinds het bestaan van Houttec Cycling team menig overwinningen en podiumplaatsen behaald. Hiermee zijn de doelstellingen uit het verleden ruimschoots behaald.

Wedstrijden

Het team rijdt koersen op het hoogste amauteur / semi professionele niveau. Er wordt deelgenomen aan de landelijke clubcompetitie en mogelijk aan een aantal koersen uit de topcompetitie. Daarnaast zijn de renners actief in de eendaagse criterium koersen in heel Nederland. Ook worden er ook (etappe)koersen gereden in België, Duitsland, Italië, en Tsjechië. Houttec Cycling team bestaat uit een aantal tijdrijders die als doel hebben om hoog te eindigen op het Nederlands Kampioenschap tijdrijden. Dat geldt ook voor de overige renners die optimaal willen presteren op het Nederlands Kampioenschap weg.

Doelstellingen

De doelstellingen van het team voor 2021 / 2022 hebben vanzelfsprekend te maken met prestaties. Echter wil het team vanaf de oprichting hiervan een bijdrage leveren aan het Friese wielrennen. Zij willen als springplank fungeren om Fries talent op te vangen en deze in het mooiste scenario klaar te stomen voor het professionele niveau. Anderzijds willen zij de Friese jeugd stimuleren om op de racefiets te stappen om plezier in het fietsen te krijgen en het Houttec Cycling Team als stimulans gaan zien om verder te groeien.

Het doel voor 2021 / 2022 is om minimaal vijf criterium overwinningen te bemachtigen en om minimaal twee klassieker overwinningen te behalen in de nationale clubcompetitie. Voor de korte termijn stellen zij als doel om in 2023 deel te nemen aan de topcompetitie. Voor de langere termijn wordt er voorzichtig de ambitie uitgesproken om een (semi)professioneel team te worden.

Blijf via de nieuwsbrief en social media kanalen van U-Sport op de hoogte van de prestaties van Houttec Cycling team! Abonneren op de nieuwsbrief kan via het inschrijfformulier helemaal onderaan de pagina 👇