Advies nodig?
Ambassadors

Hetty van de Wouw

Naam: Hetty van de Wouw

Woonplaats: Apeldoorn

Team: KNWU Baanselectie Sprint

Hetty van de Wouw is begonnen met wegwielrennen toen ze acht jaar oud was. In de winter deed ze eerst aan veldrijden wat ze op haar veertiende heeft omgeruild voor het baanwielrennen. Een jaar later heeft ze voor het eerst meegedaan met een aantal Nederlands kampioenschappen op de baan. Ze werd meteen Nederlands kampioen op de Sprint en 500 meter.

Na deze successen werd Hetty door de talentcoach Sprint gevraagd om op Papendal te komen wonen zodat ze zich volledig kon gaan richten op de Sprint. Dit heeft zijn vruchten afgeworpen!

Op die momenten word je beloond voor waar je elke dag voor traint en dat geeft heel veel voldoening.

De afgelopen jaren heeft Hetty inmiddels nog heel wat successen geboekt waar ze trots op is. Bij de onder 23 (U23) categorie is ze Europees kampioen geworden op de teamsprint en keirin. Bij de elite heeft ze zilver gepakt met het onderdeel teamsprint op het Wereldkampioenschap. Daarnaast heeft ze ook nog meerdere medailles gehaald bij verschillende Wereldbekerwedstrijden. In het najaar van 2022 is ze ook geselecteerd voor de UCI Track Champions League. Het behalen van deze selecties en overwinningen zijn de momenten waarop Hetty wordt beloond voor haar harde werken en het vele trainen.

Sportdroom

Goud op de Olympische Spelen in Parijs 2024.

Blijf via de nieuwsbrief en social media kanalen van U-Sport op de hoogte van de prestaties van Hetty! Abonneren op de nieuwsbrief kan via het inschrijfformulier helemaal onderaan de pagina 👇