Advies nodig?

we care u cycle

U-Sport ondersteunt jou bij het behalen van je fietsdoelen

Lees meer

we care u cycle

Zijn jullie er klaar voor?

Wanneer je klaar bent om de fiets op te stappen is het van belang dat jouw fiets óók in optimale staat verkeert. Zorg dat je net zoveel tijd besteed aan je fiets als aan je eigen fysieke voorbereiding. Met de U-Sport Cycling producten maak je jouw fiets snel weer schoon, geef je het frame een mooie glans en voorkom je een ketting die niet soepel draait of schakelt. Ook voorkom je dat je kilometerslang naar piepende remmen moet luisteren en bescherm en smeer je mechanische onderdelen van je fiets.

Erop en erover!

Geef de hongerklop geen kans, zorg dat je bij langere tochten altijd voldoende drinken en voeding meehebt. Eet voordat je trek krijgt en drink voordat je dorst hebt. Voor tijdens het sporten is er specifieke sportvoeding wat je lichaam snel opneemt en waar je snel profijt van hebt. Verder voorkomt een goed onderhouden fiets dat je vroegtijdig je fietstocht of wedstrijd moet staken!

Onderhoud aan jou en je fiets

Om zolang mogelijk van je fiets te kunnen genieten is onderhoud na elke fietsrit noodzakelijk. Start met het reinigen van je ketting, aandrijving en remschijven en maak vervolgens je frame en andere onderdelen goed schoon. Na het drogen is het tijd om je ketting en andere onderdelen te smeren en onderhouden. Vergeet ook je frame niet te beschermen tegen vuil en weersomstandigheden en tot slot je frame te poetsen voor een ultiem glanzend resultaat. Goed onderhoud helpt je fiets in topconditie te houden waardoor jij en je fiets klaar zijn voor een volgende rit. Vergeet je eigen cooling-down ook niet!

U-Sport helpt je graag verder met het onderhoud van je fiets, bekijk onze producten die je helpen om jouw fiets in topconditie te houden!

 

Bekijk blogs, tips & tricks en meer
Bestel de Fittner Pro voor een optimaal spierherstel
Terug naar alle sporten